JACK JONES


Jack & Jones ingår in Bestseller koncernen och det är här varumärkets historia börjar 1990. Klädjätten skulle nämligen delta i en stor modemässa som skulle gå av stapeln i Oslo och beslutade sig för att skicka en ung representant som skulle presentera en ganska liten men noggrant genomtänk kollektion riktad mot unga män. När mässan avslutats var resultatet glasklart. Kollektionen hade gjort succé och skapandet av ett nytt varumärke, Jack & Jones, var helt enkelt givet.

Jack & Jones kallar sig själva för ett jeansvarumärke och efter mässan exploderade det i expansion till att inom bara några år säljas i hundratals butiker. Idag säljs deras kollektioner i över tusen egna butiker och närmare 40 länder. Utöver de egna varumärkesprydda butikerna har man avtal med tusentals återförsäljare världen över.

Jeans är stommen i verksamheten men där ingår egentligen fem olika varumärken; Core, Originals, Premium, Tech och Vintage, som alla har sina egna designteam med särskilda koncept och sortiment av kläder, skor samt accessoarer för män. Både vardagskläder och för lite mer festliga tillfällen.

Varumärket riktar sig enbart till män där de på kort tid tagit stora marknadsandelar. Inte minst tack vare prissättningen där man levererar relativt hög kvalité till ganska lågt pris.

Bland kollektionerna finns jeans och andra byxor, skjortor, underkläder, shorts, T-shirts, sweatshirts, ytterkläder, skor, kostymer och accessoarer. Handlar man på webbutiken och det stora utbud som finns där erbjuds man både fri frakt och fri retur om man av någon anledning inte skulle vara nöjd med det som beställts.

På webbsidan hittar man även ett kapitel som de kallar Jeans Intelligence Studio. Här kan man ta en virtuell resa för att se hur jeans tillverkas, det finns en utförlig guide som hjälper då man skall kolla passform och lämplig storlek, och det finns en ordlista som beskriver alla nödvändiga termer relaterade till jeans.

Brand A-Z / jack jones (visar 1 till 20 av 2853)


Lita på oss, vi kommer aldrig skicka spam