ADIDAS PERFORMANCE


Adidas tre parallella linjer är ett av världens mest igenkända varumärken, inte bara inom idrottsrelaterade produkter utan alla kategorier inräknade. Företaget grundades i slutet av 1940-talet efter en fejd mellan två bröder där den ena, Adolf Dassler, lämnade för att starta eget. Adolf kallades Adi och därmed är det inte svårt att räkna ut hur namnet kom till.

Adidas Performance är en särskild del inom koncernen där man tagit ett steg längre och bortom originalkollektionen vad gäller kvalité. Här strävar man efter att uppnå perfektion så att idrottsutövaren kan nå bästa tänkbara resultat. Adidas sponsrar och samarbetar med tusentals idrottsklubbar och enskilda individer. Med vissa av dessa har man ingått avtal där företagets egna utvecklare testar produkter med de som faktiskt i slutändan använder dessa. Exempelvis anlitas fotbollsspelare för att arbeta fram en fotbollssko som är ännu bättre än tidigare modeller. Det kan vara nya innovativa material som används, justeringar av sula eller design i sin helhet.

På samma sätt har man samarbetat med löpare, basketspelare och utövare av andra sporter. Syftet har dels varit att öka förutsättningarna till prestation för proffs, men givetvis har resultatet av denna utveckling sedan skapat produkter för den vanliga amatören, och detta är i princip Adidas Performance.

Typiska produkter inom den här gruppen kollektioner är skor för fotboll, basket, löpning och träning tillsammans med kläder och tillbehör för dessa utövare. Träningsset, tights, underkläder, men även parkas, dunjackor och klubbtröjor från alla de populära idrottslag som Adidas sponsrar finns att köpa.

Adidas egna domän har webbutik på alla tänkbara språk där man kan välja bland tusentals produkter. Minst lika vanligt är det att man istället handlar via någon av deras återförsäljare och eftersom Adidas är ett av de företag i världen med störst global spridning samt representation är dessa inte alls svåra att hitta.

Adidas Performance är formgivning när den är som mest innovativ och funktionell, design som ger bäst förutsättningar i utövandet av idrott.

Brand A-Z / adidas performance (visar 1 till 20 av 2457)


Lita på oss, vi kommer aldrig skicka spam